Door een 8 – 1 overwinning op Gassel blijft Keldonk volop in de race in de strijd om het kampioenschap, waarin  het doelsaldo wel eens beslissend kan zijn. Keldonk kende een moeilijke en nerveuze start, maar nadat in de tweede helft de beslissende marge was geslagen, werd Gassel als kanonnenvoer gebruikt. 
De druk van het kampioen kunnen worden was in het eerste half uur duidelijk zichtbaar, want de anders solide Keldonkse verdediging was door de spanning op enkele slippertjes te betrappen. De eerste goede kans op de voorsprong was voor Koen van Deurzen die de bal naast zag huppelen terwijl in normale doen dit een doelpunt zou zijn geweest. Gassel kwam er daarna een paar keer gevaarlijk uit, maar het was toch Keldonk dat de leiding nam. Na een afgeslagen aanval werd de bal door Rob Voets opgepikt en die schoot vanaf twintig meter strak in de kruising onhoudbaar raak. Deze voorsprong zou rust moeten brengen, maar vijf minuten later lag de gelijkmaker al achter Leon van den Acker in het doel en begon het weer van voor af aan. Keldonk kwam langzaamaan beter in de wedstrijd en tien minuten voor de rust kwam de beloning toen Jan van den Acker na drie doelpogingen van dichtbij binnen ramde. 
Na de thee ging Keldonk op jacht naar meer doelpunten en die kwamen er uiteindelijk ook. Eerst was het Mark van Haandel die bij de tweede paal, na een afgemeten voorzet van Tom van den Broek binnen plaatste. Nu reeg Keldonk de kansen aan elkaar maar het duurde tot een kwartier voor tijd voordat Tom van de Broek uit een voorzet van Jan van den Acker de 4 – 1 scoorde. Vanaf dat moment was het alle remmen los en liep Keldonk via Koen van Deurzen (René van Lankveld), Jan van den Acker (Tom van den Broek), Koen van Deurzen (Loek Scheepers) en Erik van Loon naar een 8 – 1 overwinning uit. 
Nu is het afwachten wat concurrent Olland in de uitgestelde wedstrijd tegen Ruwaard gaat doen, waardoor het rete spannend blijft.